Sdílejte chiptron.cz na sociálních sítích



RSS feeds

Jste připraveni na novou generaci?Tisk

Společnost WIZnet právě spustila výrobu nové generace modulů Serial to Ethernet, založených na čipech W7500 a W7500P (moduly S2E), které jsou kompatibilní se stávajícími moduly WIZnet S2E s označením WIZ1XX.



Stejná HW platforma, stejné SW schéma

Stávající moduly S2E byly použity v různých oblastech, byly založeny na různých platformách MCU, což mělo za následek použití různých konfiguračních nástrojů a konfiguračních příkazů pro nastavení, navíc i komplikovanou technickou podporu. Pro minimalizaci komplikací WIZnet standardizoval sady příkazů a použil stejný softwarový modul pro nové moduly WIZ750SR a WIZ752SR.

Pinově kompatibilní náhrady, běžná a vylepšená konfigurace

Pro nové série WIZ750 a 752 vydal WIZnet konfigurační nástroj založený na rozhraní CLI (CommandLineInterface) protože evidoval stížnosti na nástroj pro konfiguraci grafického rozhraní, který pracuje pouze pod operačním systémem Windows. Nový nástroj ke konfiguraci je implementován v Pythonu a může pracovat na jakémkoli systému, na kterém může běžet Python. Dávkové úkoly mohou být od nynějška vykonávány také.

Schéma nového názvosloví produktů tvoří dvě části - první část je "kategorie" a druhá část je "kompatibilní výrobek". Podívejme se tedy na níže uvedené příklady.

Příklad č.1: WIZ '750' SR - '100'

● Kategorie: produkty s jedním sériovým portem mají označení 750

● Kompatibilní produkt: 100 znamená, že je pinově kompatibilní s WIZ100SR


Příklad č.2: WIZ '752' SR - '120'

● Kategorie: produkty se dvěma sériovými porty mají označení 752

● Kompatibilní produkt: 120 znamená, že je pinově kompatibilní s modulem WIZ120SR



Služby výrobce při úpravě HW nebo SW

Nové moduly S2E společnosti WIZnet podporují různá sériová rozhraní: 3,3V TTL signál, RS-232/422/485, výrobce poskytuje služby v oblasti úpravy hardware.

Vývojáři z WIZnet umístili zdrojové kódy firmware i na svoji stránku Github. Uživatelé si tak mohou stáhnout a upravit zdrojové kódy podle vlastních potřeb nebo je možné o úpravu SW požádat přímo WIZnet.

Produkty série WIZ750 a WIZ752 nejsou momentálně ještě dostupné, o jejich dostupnosti Vás budeme včas informovat.

Více informací o produktech naleznete na mikrostránce Wiznet nebo nás kontaktujte na adrese info@soselectronic.cz

Upozornění

Administrátor těchto stránek ani autor článků neručí za správnost a funkčnost zde uvedených materiálů.
Administrátor těchto stránek se zříká jakékoli odpovědnosti za případné ublížení na zdraví či poškození nebo zničení majetku v důsledku elektrického proudu, chybnosti schémat nebo i teoretické výuky. Je zakázané používat zařízení, která jsou v rozporu s právními předpisy ČR či EU.
Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva.
Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ.
10,013,529 návštěv