Sdílejte chiptron.cz na sociálních sítích



RSS feeds

Recenze Eagle 7.0/Review Eagle 7.0Tisk

Softwarová firma Cadsoft vydala novou verzi populárního CAD programu Eagle s pořadovým číslem 7.0. V tomto mini přehledu se podíváme, co je nového.
Na úvodní obrazovce je hned vidět změna designu (na dalších obrázcích bude změna ještě větší)


Takto vypadají ikony složky a projektu


Po vytvoření schematic je vidět úplně nový design tlačítek. Na tuto změnu si někteří asi budou dlouho zvykat.


Další, nikterak velká, změna je možnost vyhledávání součástek v "add" přes attributy. Na dalších obrázcích vidíte, jaké součástky program najde při různých vyhledávacích slovech v "search" a "attributes".






Takto vypadá board - návrh desky. Největší změna opět v designu ikon a co je opravdu hrozné jsou ikony pro "SCR" a "ULP", kde ikona "ULP" není skoro vidět.


Velkou novinkou je možnost upravovat schéma i desku plošného spoje ve starších verzích Eagle a naopak. Odpadá tedy nutnost mít stejnou verzi na všech počítačích. Vyjma použití autorouteru a hierarchického projektu.

Byl vylepšený autorouter, který je založen na rip-up algoritmu. Parametry jsou definované v Rule Checker & NetClass. Autorouter respektive více konfigurací mohou běžet najednou.

Export IDF, což je soubor, ve kterém jsou zobrazeny rozměry součástek jako bloky (délka, výška a šířka). To umožní lepší kontrolu nad mechanickými vlastnostmi.

Hierarchický návrh - nová funkce, která pro velké projekty opravdu chyběla. Je to rozdělení projektu do menších bloků, které jsou poté přidělovány různým vývojářům a po dokončení projektu opět sloučena.

Novou verzi Eagle můžete stahovat z oficiálního zdroje: http://www.cadsoftusa.com/download-eagle/?language=en

Upozornění

Administrátor těchto stránek ani autor článků neručí za správnost a funkčnost zde uvedených materiálů.
Administrátor těchto stránek se zříká jakékoli odpovědnosti za případné ublížení na zdraví či poškození nebo zničení majetku v důsledku elektrického proudu, chybnosti schémat nebo i teoretické výuky. Je zakázané používat zařízení, která jsou v rozporu s právními předpisy ČR či EU.
Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva.
Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ.
10,013,979 návštěv