Sdílejte chiptron.cz na sociálních sítích



RSS feeds

BC66 - Malý NB IoT modul pro velké věciTisk

Velikost, spotřeba, ale i cena NB IoT modulů se snižuje. Už není důvod čekat, začněte vyvíjet vaši IoT aplikaci již nyní …



BC66 je vysoce efektivní vícepásmový NB-IoT (Narrowband Internet of Things) modul s extrémně nízkou spotřebou energie. Ultra kompaktní modul s rozměry pouhých 17,7 mm × 15,8 mm × 2,0 mm je ideální volbou pro aplikace s omezeným prostorem.

Tento modul byl navržen tak, aby byl pinově kompatibilní s modulem Quectel M66 GSM/GPRS, v tomto kompaktním a jednotném formátu poskytuje flexibilní škálovatelnou platformu pro migraci z GSM/GPRS (2G) na novější technologii NB-IoT.

BC66 obsahuje množství externích rozhraní a protokolů, rovněž podporuje platformu OneNETCloud, která poskytuje pohodlí pro vývoj aplikací. Modul BC66 využívá technologii povrchové montáže, což je ideální řešení pro odolné a robustní konstrukce.

Nízký profil a malé rozměry LCC pouzdra umožňují, aby byl BC66 snadno integrován i do aplikací s omezeným prostorem a poskytoval spolehlivý přenos dat přes síť NB IoT na server.

Díky kompaktnímu tvaru, ultra nízké spotřebě energie a rozšířenému teplotnímu rozsahu je BC66 nejlepší volbou pro množství IoT aplikací jako je inteligentní měření, sdílení kol, inteligentní oblečení (smartwearables), inteligentní parkování, inteligentní město, bezpečnost a sledování majetku, monitorování procesů v zemědělství a životním prostředí atd. Tento modul je schopen poskytnout kompletní soubor služeb včetně zasílání SMS a samozřejmě přenosu dat.

Díky nízkému minimálnímu napájecímu napětí pouze 2,1V je tento modul schopen pracovat ze dvou alkalických baterií, což dosud nebylo možné.

Komerční spuštění NB IoT sítě v různých zemích Evropy je ve stádiu přípravy. Předpokládaným termínem spuštění je konec roku 2018.

Pokud se zajímáte i o další produkty značky Quectel, nebo pokud potřebujete více informací, neváhejte nás kontaktovat na adrese info@soselectronic.cz

Parametry modulu BC66
- Frekvenční pásma: B1/B2/B3/B4/B5/B8/B12/B13/B17/B18/B19/B20/B25/B26/B28/B66
- Podporované protokoly: UDP/TCP/CoAP/LWM2M/MQTT PPP*/SSL*/DTLS*/SNTP* FTP*/HTTP*/HTTPS*
- SMS: Text/PDU Mode
- Rozsah napájecího napětí: 2,1V - 3,63V, 3,3V Typ.
- Rozsah pracovních teplot: -40°C… +85°C
- Rozměry: 17,7mm × 15,8mm × 2,0mm

Upozornění

Administrátor těchto stránek ani autor článků neručí za správnost a funkčnost zde uvedených materiálů.
Administrátor těchto stránek se zříká jakékoli odpovědnosti za případné ublížení na zdraví či poškození nebo zničení majetku v důsledku elektrického proudu, chybnosti schémat nebo i teoretické výuky. Je zakázané používat zařízení, která jsou v rozporu s právními předpisy ČR či EU.
Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva.
Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ.
10,012,180 návštěv